Recensies

Hier kun je de recensies vinden die mensen hebben geschreven. Neem er rustig de tijd voor, zodat je een goed beeld krijgt van de ervaringen van anderen. Zo weet je wat je kunt verwachten. Voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Veel lees plezier gewenst!




Mijn avontuur:
In maart 2016 was ik klaar met het zomaar iets doen in de sportschool, in de hoop dat het maar ging werken voor mij en dat met het "moeten sporten" gevoel. Ik trok de stoute schoenen aan en ben naar hem toe gegaan om te vragen of hij me kon helpen. Ik voelde mij meteen begrepen en ik merkte dat we een klik hadden. De week erna hadden we een intake en eerste Training. Wauw, ik vond het geweldig! Eindelijk had ik het gevoel dat ik echt weer lekker had getraind. Ik besloot om dit voor 6 maanden door te zetten bij Sven. Ook complimenteerde hij mij, hoe sterk ik eigenlijk was. Dit gaf mij een grote boost om door te gaan! Maar toen, toen kwam de voeding. Ik dacht namelijk dat ik een Sonja Bakker- achtig menu zou krijgen en die keurig moest naleven. Nou, helaas.. ik moest aan de bak en mijn voeding bijhouden. In het begin erg confronterend wat je eigenlijk allemaal in je mond stopt ongemerkt en even "tussendoor" en hierdoor werd ik steeds bewuster. Ik ging dus een aantal keren flink onderuit en ik kreeg toch mijn verbazing te horen dat ik meer moest eten om af te vallen. NO, dacht ik. En jahoor, hij had weer eens gelijk..Uiteindelijk ben ik Sven hier zo dankbaar voor! Ik had en heb meer kennis van voeding dan ooit en probeerde allerlei leuke receptjes uit. Ja, ik had mezelf weer terug. Na 6 maanden besloot ik er nog 3 maanden bij te nemen, zodat ik volledig op eigen benen kon staan hierna en lekker zelf verder kon. Echter na de 7e maand, heb ik besloten even 2 maandjes zelf verder te gaan en daarna nog 1 maand op te pakken. Meer had ik namelijk niet meer nodig en Sven heeft z'n werk meer dan uitstekend gedaan. We hebben mijn laatste schema nog helemaal doorgelopen en ik train nu heerlijk op kracht. Dit vind ik het leukste wat er is en het is nu geen moeten meer, maar ik wil sporten. Wanneer ik door afspraken en werk een Training moet verzetten baal ik hier dan ook stevig van! Sven, oprecht, bedankt voor alles. Je was voor mij niet alleen een trainer, maar ook af en toe een psycholoog. Dat maakt jou anders dan andere trainers!


Als organisatieadviseur werk ik landelijk en vrij onregelmatig. De afgelopen jaren “sponsorde” ik, in plaats van sportte ik, diverse sportscholen. Ik startte altijd fanatiek, maar na een maand begon het sponsoren en had ik altijd wel een reden om niet naar de sportschool te gaan; te moe, te laat, te weinig tijd, etc. Het moest dus anders! Daarvoor had ik wel iemand nodig die mij coachte, motiveerde, hielp mijn grenzen te verleggen en professioneel kon adviseren over gezonde voeding. En voor mij misschien wel het belangrijkste; agenda-technisch flexibel kon zijn i.v.m. mijn werktijden. Begin februari 2016 schreef ik mij in bij sportschool Basic-Fit en had ik een intakegesprek met onafhankelijk personal trainer Sven Doensen. Het klikte vrijwel meteen tussen ons en in gezamenlijkheid besloot ik een pakket voor 6 maanden af te nemen. Als personal trainer voldeed Sven volledig aan mijn verwachtingen. Hij heeft mij naar een niveau begeleid waarop ik niet alleen in techniek ben gegroeid, maar ook in motivatie. Ik zit nu op een niveau dat ik - als ik door mijn werk echt niet kan - oprecht baal wanneer ik niet kan sporten. Ik wil nu sporten in plaats van ‘ik moet sporten’. Wie had dat gedacht… Sven is vakinhoudelijk goed onderlegd, zeer prettig in omgang en geen ‘macho’. Is ook duidelijk in het vaststellen van realistische doelstellingen. Voor mij was de personal Training van Sven qua investering dubbel en dwars waard!



Een paar jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. De eerste 10 kg gingen vrij makkelijk, maar toen werd het lastiger… De 8 daarop volgende kilo’s heb ik er ook nog op eigen kracht af gekregen, maar toen werd het echt tijd voor hulp. Het ontbrak aan motivatie, conditie, discipline, kennis en deskundigheid. Ik besloot een Personal Trainer te zoeken en kwam zo bij Sven terecht. Hij staat voor dat wat ik belangrijk vind. Iedereen kan je laten afvallen door je op een crash-dieet te zetten. Sven gaat echter voor duurzaamheid. Het creëren van een juiste levensstijl zodat je volhoudt wat je bereikt… Sven is een gepassioneerde trainer die meer doet dan je vertellen wat te doen tijdens een Training. Hij is geduldig, biedt een luisterend oor, is altijd bereid tot het geven van feedback, kijkt verder dan de kilo’s en denkt veel met je mee. Hij heeft hoge verwachtingen, maar tijdens de Trainingen is er ook altijd ruimte voor een praatje en wat humor; altijd fijn! Ik heb nog een lange weg te gaan, maar met Sven als stok achter de deur ben ik tijdens de periode waarin hij me begeleidt inmiddels 7kg kwijt, heb ik veel meer conditie, discipline, motivatie en bezit ik veel meer kennis dan voor de personal Training. Wil je blijvend resultaat en ben je op zoek naar iemand die je met geduld begeleidt en zich hiernaast oprecht bekommert om je welzijn, dan is Sven een absolute aanrader!

Ik ben gestart met sporten bij Sven, omdat mijn man en ik een reisje naar Rome hadden geboekt. Omdat mijn rugspieren niet bepaald sterk te noemen waren, was de kans heel groot dat ik na een dag lopen door Rome geveld zou worden door rugpijn. Vandaar dat ik op zoek ging naar een personal trainer die mij kon helpen de juiste oefeningen te doen om sterker te worden. En die personal trainer bleek Sven te zijn.

Ik heb drie maanden getraind bij hem, daarna vlogen mijn man en ik naar Rome. Ik was erg benieuwd of al het zweten en harde werken het gewenste resultaat zouden hebben. Gelukkig bleek dit het geval: ik heb vier dagen pijnloos door Rome gelopen. Nog nooit heb ik zoveel gelopen in een paar dagen tijd! Helemaal goed dus. Bijkomend voordeel is uiteindelijk ook nog geweest dat, doordat Sven me leerde hoe ik oefeningen moest uitvoeren en welk effect die oefeningen hadden op de verschillende spieren, ik zelfs een abonnement op de sportschool heb afgesloten en zelf verder ben gegaan. En dat terwijl ik eerder echt geen sportief type was.

De afgelopen weken heb ik weer een paar keer bij Sven getraind om te ontdekken of het me was gelukt om de kracht te behouden, die ik bij hem had opgebouwd. Voor een deel was dat gelukt, een aantal zaken waren wel minder geworden. Ik heb weer tips gekregen wat ik daarmee kan doen en nu ga ik weer vol goede moed alleen verder

Terugblik op zes maanden Personal Training gegeven door Sven Doensen

Na de zomer van 2015 ben ik begonnen met trainen bij Basic Fit tezamen met personal trainer Sven. Ik was helemaal klaar met het doelloos sporten in de sportschool zonder enige vorm van motivatie. Ik ben op het internet gaan zoeken naar personal trainers in Groningen met een goede opleiding en voor mij belangrijke kwaliteiten. Uiteindelijk ben ik toen op de website van profitis terecht gekomen bij Sven. In het intakegesprek hebben we diverse onderwerpen besproken zoals mijn trainingsdoelen, motivatie, ervaringen maar ook de kosten en verwachtingen. In de proefsessie werd al gauw duidelijk dat het zeer slecht met mijn conditie gesteld was. Naar mijn eigen afschuw kon ik niet eens vijftien zit-ups.

In de weken daarna heb ik 1x per week met Sven getraind en daarnaast geprobeerd twee keer in de week zelf te trainen met behulp van een trainingschema opgesteld door Sven. In de eerste paar maanden waren we voornamelijk op zoek naar mijn trainingsniveau. In het begin vond ik het lastig om aan te geven wanneer mijn lichaam zwaarder kon trainen omdat ik mijn eigen lichaam op deze manier niet goed kende. Daarnaast duurde het ook even voordat Sven mij kende, omdat ik in het begin bij nieuwe mensen nogal gesloten ben. Toen we eenmaal mijn trainingsniveau hadden gevonden zijn we vol aan de bak gegaan met trainen. Ik leerde alle apparaten in de sportschool kennen maar ook allerlei losse oefeningen. Het leukste om te doen vind ik nog steeds de circuits waarin we diverse oefeningen zo vaak mogelijk achter elkaar aan doen. Hierin werd ik enorm uitgedaagd en Sven pushte mij altijd tot het maximale.

Naast het trainen heeft Sven zoals bij ieder ander mijn voedingschema gecontroleerd. Gelukkig had hij hier weinig op aan te merken, behalve mijn ontbijt. Ik at weinig tot niks in de ochtend en dat moest toch echt wel veranderen. Tegenwoordig zit het ontbijten in mijn voedingspatroon en kan ik het zelfs niet meer overslaan omdat mijn lichaam er aan gewend is geraakt.

In de zes maanden Personal Training heb ik absoluut progressie geboekt. De verhoudingen van mijn lichaam zijn veranderd en mijn vetpercentage is absoluut gedaald. Daarnaast voel ik me een stuk fitter en zit ik beter in mijn vel. De metingen zijn niet altijd met grote sprongen vooruit gegaan waardoor ik mezelf soms even opnieuw moest motiveren maar Sven heeft me hier absoluut mee geholpen. Ik hoop dat ik deze vooruitgang kan blijven doorzetten.

In het begin vond ik het wel zwaar om zoveel te trainen naast mijn parttime baan, fulltime studie, sociale contacten en mijn eigen sportmomenten (skeeleren of zwemmen) maar uiteindelijk zit het sporten in de dagelijkse routine.

Inmiddels train ik twee keer in de week zelfstandig en de overige twee Trainingen breng ik alsnog met Sven door maar dan in de bootcamp variant (ook echt een aanrader). Ik heb mijn motivatie voor wat betreft sporten weer terug gevonden en het is echt onderdeel geworden van mijn levensstijl. Sven is een hele aardige en geduldige trainer. Hij heeft het maximale uit mij proberen te halen en dat is absoluut gelukt. Ook als het trainen even niet lukt, of het gaat een dag even wat minder, dan trekt hij je er doorheen. Sven is absoluut een aanrader!



Voordat ik met Sven begon te trainen, had ik geen enkele ervaring met betrekking tot fitness en de sportschool. Dat wil zeggen, geen goede. De sportschool associeerde ik met een soort stinkende, benauwde jungle. Een bos vol apparaten, de één nog ingewikkelder dan de ander. Ik had geen idee waar ik deze voor moest gebruiken. Of hoe. Semi-zelfverzekerd probeerde ik wel eens iets, terwijl ik van binnen heel hard hoopte om niet achterstevoren en ondersteboven op zo’n gevaarte te belanden en mezelf daarmee onsterfelijk belachelijk te maken. Dat alles, onder het toeziend oog van stoere ‘Tarzans’ en slanke ‘Janes’ die deze ingewikkelde materie wél begrepen en die lichamen hadden waar ik slechts van kon dromen. De paar keren die ik me in de sportschool had gewaagd, waren dan ook op één hand te tellen. Bovendien zorgde ik er steevast voor dat ik zo snel mogelijk weer kon vertrekken (lees: vluchten), zonder dat ik een verbaasde blik van de persoon achter de balie te krijgen.

In ons eerste gesprek, maakte ik kennis met Sven. Met Sven besprak ik niet alleen wat mijn doelen waren, maar ook hoe ik deze het liefst zou willen bereiken en hoe Sven me daar het best bij zou kunnen helpen. Ik wilde mijn relatie met de sportschool een nieuw, positief leven inblazen. Ik wilde kennis opdoen en inzicht krijgen met betrekking tot verschillende soorten Trainingen. Een passende combinatie tussen trainings- en voedingsstructuren. Een fit lichaam waar ik me zelfverzekerd in voelde. En iemand die me daar op een rustige, vertrouwde en deskundige manier bij kon begeleiden. Een hele opsomming, maar het is gelukt. Dit alles heb ik namelijk gevonden bij en met behulp van Sven. Sven leerde me mijn weg te vinden in de sportschool en de ingewikkelde materie van de fitness-apparatuur begrijpen. Ik ontdekte verschillende manieren van trainen en probeerde deze samen met Sven uit, om te kijken welke manier het beste bij mij past. Ook gaf Sven me tips met betrekking tot mijn voeding, zodat ik het optimale resultaat uit mijn Trainingen kon halen. Ik kon bovendien al mijn Trainingen en voeding bijhouden in een app, wat me veel overzicht gaf. De tussentijdse metingen, gaven me een beeld van mijn vooruitgang. Soms ging het goed, soms wat minder. Maar waar ik me eerder erg schaamde of erg gefrustreerd raakte wanneer iets niet lukte, leerde ik van Sven om ook de mindere momenten te omarmen en trots op mezelf te blijven. Het leven kan immers niet altijd over rozen gaan, ook het sportschoolleven niet. Sven sleepte me op de mindere dagen door de Trainingen heen door altijd positief te blijven, te benoemen wat er wél goed ging en zijn vertrouwen uit te spreken. Hier heb ik enorm veel zelfvertrouwen uit gehaald.

Inmiddels train ik zelfstandig. En train ik, voor mij veel belangrijker, met plezier. Ik ben niet langer onzeker, houd me niet meer bezig met de stoere Tarzans en slanke Janes om me heen en richt me op mijn eigen doelen en progressie. En ben ik trots op wat ik bereikt heb, maar kijk ik ook steeds weer uit naar de volgende keren dat ik de sportschool bezoek. Die ik niet langer associeer met een stinkende, benauwde jungle maar met een stinkende, leuke speeltuin.

Sven, ik ben je ontzettend dankbaar voor je oeverloze geduld, je steun en je vertrouwen in mij! Een betere personal trainer had ik me niet kunnen wensen.


In januari 2016, 5 maanden voor mijn 40e verjaardag, de stoute schoenen aangetrokken en een proefles met een  Personal Trainer aangevraagd.  Na een heel prettig gesprek over de inhoud van de verschillende Trainingen  en de kosten, de proefles gestart. De manier van trainen die Sven voor ogen heeft duurzaam maar met volharding, beviel mij dusdanig goed,  dat ik direct besloot om met de 3 maanden Training aan te vangen. In deze periode heb ik naast 1x zelf te sporten, ook 1x in de week samen met Sven gewerkt aan krachttraining, cardio en voeding.   Nu is de begeleiding voorbij en kan ik eerlijk zeggen dat deze afgelopen 3 maanden mij heel veel gebracht heeft. Ik ben nu gezonder, fitter,  energieker en niet geheel onbelangrijk een maatje minder ;-). Nu moet ik het op eigen (wils)kracht voortzetten maar heb er alle vertrouwen in dat ik dat ga redden met alle handvatten die ik heb meegekregen. Dus al met al geen seconde spijt gehad van mijn keuze om voor een Personal trainer te kiezen.  Bedankt Sven!

Omdat ik diabeet ben en ik aan de medicijnen zit hiervoor was het op een gegeven moment noodzakelijk om wat meer aan beweging te gaan doen. Zodoende ben ik bij Basic Fit gekomen,omdat ik een paar jaar niet intensief heb gesport was het wel nodig dat ik iemand had om me te begeleiden zodat het wel verantwoord zou zijn . Met Sven heb ik een goede personal trainer gekregen die mij goed heeft begeleid, door 3 maanden met Sven te hebben getraind heb ik heel veel geleerd . Power Sven . Tot de volgende sessie grt Hugo Baasaron

Voordat ik met Sven in aanraking kwam, sportte ik zelf al regelmatig in de sportschool en liep ik regelmatig hard. Sporten en voeding intrigeerde mij al een tijdje. Echter lees je overal iets anders, dus voor mij was het moeilijk te begrijpen wat nu de waarheid was omtrent voeding en sporten. Uiteindelijk las ik iets over profitis en dit sprak mij aan. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik wel een tijdje heb getwijfeld, omdat ik niet zeker wist of Online Coaching wel werkt. Aan de andere kant wist ik dat ik al genoeg uren in de sportschool had doorgebracht en ik dus genoeg oefeningen onder controle had. Vervolgens toch besloten om contact op te nemen met Sven. Van begin af aan was hij gelijk enthousiast. Dit stimuleerde mij om er mee aan de slag te gaan. Ik wilde vooral leren wat voor mij de juiste voeding was en wat ik het beste kon nemen voor mijn Trainingen. Sven werkt niet met voedingsschema's, wat ik in het begin wel jammer vond. Nu weet ik waarom hij dit niet doet.
 
Er volgde een leuke uitdaging voor mezelf. Dagelijks noteren wat ik at en mijn Trainingen bijhouden. Sven nam iedere week contact met mij op om te vragen hoe het de afgelopen week gegaan was. Ook keek hij mee naar mijn voedingsdagboek. Soms confronterend, maar uiteindelijk erg leerzaam. Ook als ik qua oefening ergens tegen aan liep, wist hij gelijk een oplossing te vinden. Ik benadruk nogmaals zijn enthousiasme. Je merkt dat hij een grote passie heeft voor wat hij doet. Dat stimuleert vervolgens erg om door te gaan. Het fijne is ook dat Sven niet leeft in 'goed' en 'slecht'. Hij laat je zelf inzien welke producten wellicht iets beter zijn dan de andere, en vraagt vervolgens hoe jij deze producten vervolgens ervaren hebt. Het is niet zomaar iets zeggen, hij laat je zelf ook nadenken en het ervaren. Hier heb ik enorm veel van geleerd. 
 
Uiteindelijk zijn de afgelopen 6 maanden niet alleen maar in een stijgende lijn gegaan. Af en toe moest Sven ook een stop er op zetten. Iets wat voor mij bijna onmogelijk is. Stoppen voelt voor mij als falen. Maar door dit traject heb ik geleerd dat je, door rust te nemen, juist sterker terug kunt komen. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam. 
 
Ik ben tevreden met het resultaat wat ik tot nu toe heb bereikt, maar ben standvastig om lekker door te gaan. Dankzij Sven kan ik dat nu volledig zelf. Ik heb hem in het begin enorm lastig gevallen met een waslijst aan vragen, maar hij reageerde altijd binnen een dag en geen enkele vraag was te veel.
 
Oftewel: ik heb enorm veel gehad aan de zes maanden Online Coaching van Sven. Nu kan ik lekker op mijn eigen houtje verder!


"In mijn trainingsperiode met Sven heeft hij mij geleerd om vooral de grens op te zoeken om zo progressie te maken. Sven is een trainer die mij op de jusite manier heeft getraind en benaderd, pettrig in de omgang en probeert realistische doelen te stellen. Nog steeds heb ik veel voordeel van Sven zijn kennis.


Onze Fit Pakketten

Basis Pakket | Gratisaanmelden

Pro-Plus | € 5,99 per maand of € 25,99 per jaar |  aanmelden

Master Pro-Plus | 69,99 per maand |  aanmelden

Nieuwsbrief